Kukbuk
Kukbuk

KUKBUK

Kawiarnie specialty w Polsce – 7 konceptów, które uwielbiamy!

Prawie 300 – tyle kawiarni specialty działa obecnie w naszym kraju. Wszystkie znajdziecie w nowej edycji „Coffee Spots Polska”, przewodnika po dobrej kawie. My wybraliśmy siedem lokali, które udowadniają, że kawiarnia to coś więcej niż tylko miejsce, gdzie serwuje się kawę.

Jak szybko schłodzić wino

Jeśli nie jesteście szczęśliwymi posiadaczami specjalistycznej chłodziarki, a nie lubicie ciepłych białych win ani bąbelków, wypróbujcie któryś z poniższych sposobów na szybkie oziębianie wina.

Grill pełen jedzenia

ABC grillowania

Poznajcie teorię grillowania i podstawowe techniki, dzięki którym unikniecie błędów, a wasze dania będą smakowały jeszcze lepiej.

Co dzisiaj zjeść?

Podcast W Gości: Czy Netflix zniszczył gastronomię? Rozmowa z Tomaszem Czudowskim

Nasze cykle

Park Krajobrazowy Doliny Bobru, idealne miejsce na szybką, jednodniową wycieczkę pod Wrocław, Mazda (fot. Maciej Niemojewski)
zobacz inne cykle

Krótkie wycieczki po Polsce

Kolejny weekend w mieście? Nie tym razem! Wspólnie z Mazdą odwiedziliśmy najciekawsze miejsca w okolicach dużych polskich miast, by sprawdzić, gdzie warto wyjechać na jednodniowy odpoczynek. Oto malownicze parki, doskonałe restauracje, nietuzinkowe muzea i architektoniczne perełki, które wzbudziły nasz zachwyt i na długo zapadły nam w pamięci.

zobacz inne cykle

Jak prowadzić kuchnię w duchu less waste?

O życiu, w którym mniej się marnuje mówi się już bardzo dużo – także w kontekście kuchni mamy na to dziesiątki sprawdzonych sposobów. Przemyślane zakupy, dobrze zaplanowane posiłki, świeże spojrzenie na produkty i inteligentne sprzęty, które wieloma rzeczami zajmą się za nas w efekcie zaoszczędzą nasz czas, pieniądze i pomogą zadbać o środowisko naturalne.

Algi – jeść czy nie? (il. Urszula Mierzwa)
zobacz inne cykle

jedzenie przyszłości

Tomek Zielke śledzi najnowsze trendy dotyczące żywności. Jak zmiany klimatyczne, i rosnąca świadomość ekologiczna konsumentów wpływają na poszukiwanie nowych rozwiązań i produktów. Sprawdźcie, co w najbliższym czasie zastąpi mięso i do czego możemy wykorzystać bakterie.

KUKBUK Spirits

Najnowsze wydanie najsmaczniejszego magazynu w Polsce!

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk