Kukbuk
Kukbuk

Tapenada z czarnych oliwek z oliwą GranFruttato na grzance

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 20 minut
typ diety: wegańska
typ posiłku: goście idą
Tapenada
czarne oliwki bez pestek
150 g
oliwa GranFruttato Monini
60 ml
pistacje
70 g
czosnek
1 ząbek
anchois
2 fileciki
sok z cytryny
15 ml
skórka z cytryny
z 1 sztuki
tymianek
do smaku
pieprz
do smaku
sól
do smaku
Do podania
bagietka
oliwa
świeże zioła

Krok 1

 Wszystkie składniki tapenady rozdrabniamy w misie malaksera (to nie powinna być gładka pasta, małe kawałki orzechów i oliwek są pożądane), alternatywnie możemy je posiekać.

Krok 2

Bagietkę kroimy na kromki i grillujemy je na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oliwy. Tapenadę nakładamy na grzanki i dekorujemy świeżymi ziołami.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk