Kukbuk
Kukbuk
masło orzechowe, domowe masło orzechowe, masło z nerkowców, masło z orzechów ziemnych, dodatek do kanapek, jak zrobić masło orzechowe, przepis Monika Walecka, Gotujebolubi

Masło orzechowe

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 20 minut
typ diety: fit
typ posiłku: śniadanie
prażone orzechy nerkowca
1 szklanka
prażone orzeszki ziemne
1 szklanka
olej roślinny
1 łyżka
sól
1/2 łyżeczki

Przepis: Monika Walecka

krok 1

Orzechy wsypujemy do blendera i miksujemy na pył. Wlewamy olej roślinny i miksujemy, aż orzechy puszczą tłuszcz i zamienią się w gładkie masło. Doprawiamy solą. Przekładamy do słoika.

Przechowujemy w lodówce do tygodnia.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!