Kukbuk
Kukbuk

Granola klonowo-pekanowa z jogurtem

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: śniadanie
płatki owsiane górskie
2 szklanki
pekany
1/2 szklanki
suszona żurawina
1/2 szklanki
syrop klonowy
1/2 szklanki
cukier trzcinowy
1/4 szklanki
roztopione masło
2 łyżki
sól
1/2 łyżeczki
jogurt grecki
do podania

Krok 1

Wszystkie składniki granoli dokładnie mieszamy. Wysypujemy ją na blachę i pieczemy w 150 stopniach około 45 minut, aż granola się zarumieni.

Krok 2

Wystudzoną granolę podajemy ze schłodzonym gęstym jogurtem greckim.

 

Materiał powstał we współpracy z marką De’Longhi

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk