Kukbuk
Kukbuk

Dip z oliwą GranFruttato do pizzy lub maczania chleba

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 15 minut
typ diety: wegańska
typ posiłku: goście idą
oliwa Monini GranFruttato
150 ml
natka pietruszki
2 łyżeczki
bazylia
1 łyżeczka
oregano
1 łyżeczka
koperek
1 łyżeczka
czosnek
2 ząbki
chilli w płatkach
opcjonalnie do smaku
sól
½ łyżeczki
pieprz
do smaku

Przepis, przygotowanie i zdjęcia:
Paulina Adamiuk, This Flavorful Life

Krok 1

Zioła i czosnek siekamy. Wkładamy do słoiczka, dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Tak przygotowany dip to świetny dodatek do pizzy, świeżego pieczywa, a także dań z mięsa.

 

Materiał powstał we współpracy z marką Monini.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk