Kukbuk
Kukbuk

Burrata z tartymi pomidorami

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
pomidory
100 g
oliwa
50 ml
anchovis
6 filecików
kapary
6 sztuk
burrata
1 sztuka
czerwona cebula
½ sztuki
skórka z cytryny
z ½ sztuki

Zdjęcie: Magda Klimczak / Dare to Cook

krok 1

Pomidory obieramy ze skóry, siekamy lub ścieramy na tarce. Mieszamy z oliwą, pokrojonymi anchovis i kaparami. Do miseczki nakładamy pomidory z dodatkami, na to kładziemy burratę i cebulę. Posypujemy skórką cytrynową.

Więcej przepisów z pomidorami:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk