Kukbuk
Kukbuk

Musisz mieć ukończone 18 lat, aby korzystać z tej treści.

Czy jesteś pełnoletni?

Riesling, Pinot & Co. już 18 kwietnia! Degustacja stolikowa win niemieckich

Niemiecki Instytut Wina po raz czternasty organizuje degustację Riesling, Pinot & Co. z udziałem 32 producentów win z niemal wszystkich niemieckich regionów winiarskich.

Tekst: informacja prasowa

fot. materiały prasowe

Ten artykuł przeczytasz w mniej niż 2 minuty!

W ciągu ostatnich dziesięciu lat (2012-2022) eksport niemieckich win i win musujących do Polski wzrósł z 35 676 hektolitrów do 111 544 hektolitrów – co stanowi wzrost aż o 313%! Polska jest obecnie piątym najważniejszym rynkiem zagranicznym dla niemieckich win – tuż za Wielką Brytanią i przed Chinami, Szwecją i Szwajcarią.

Artykuł sponsorowany. Informację prasową przygotował Niemiecki Instytut Wina.

 

fot. materiały prasowe

Riesling, Spätburgunder i inne odmiany zyskują coraz większą uwagę i zdobywają coraz więcej miłośników na polskim rynku. Niemieckie wina, szczególnie Riesling i Spätburgunder, znajdują swoje miejsce na półkach sklepów specjalistycznych i w kartach win polskich restauracji. Harmonijne połączenie między niemieckimi winami a polską kuchnią jest niezaprzeczalne.

Zapraszamy branżę winiarską, sommelierów, właścicieli restauracji, sklepów z winami, importerów wina, dziennikarzy i bloggerów winiarskich i kulinarnych do udziału w Riesling, Pinot & Co.  

Wydarzenie jest doskonałą okazją do odkrycia dominujących trendów w niemieckim winiarstwie. Rozpocznie się od Masterclass The unexpected: Reds from Germany, którą poprowadzi wybitna ekspertka Romana Echensperger MW.

Więcej informacji znajdziecie na www.winaniemieckie.pl.

 

fot. materiały prasowe

DATA

18.04.2024, godz. 12.30-17.00

MIEJSCE

Reduta Banku Polskiego, ul. Bielańska 10, 00-085 Warszawa

REJESTRACJA

Aby wziąć udział, kliknij tu lub zarejestruj się poprzez info@winaniemieckie.pl

Udział w spotkaniu jest bezpłatny!

Chcemy wiedzieć co lubisz

Wiesz, że im więcej lajkujesz, tym fajniejsze treści ci serwujemy?

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk