Historie powiedziane smakiem - KUKBUK

Historie powiedziane smakiem

Bohaterami smakowitych opowieści beskidzkiej edycji są ONI – szef kuchni restauracji Szósty Zmysł w Hotelu SPA Dr Irena Eris Krynica Zdrój i jego żona, pracujący w hotelu barman i strażak krynicki jednocześnie, hodowca krów rasy limousine z bratem weterynarzem, a także przewodniczka odkrywająca przed gośćmi hotelu tajemnice dawnej Krynicy.
irena eris2

14-16 września 2018 spędzimy wyjątkowy weekend w Hotelu SPA Dr Irena Eris Krynica Zdrój. Sobotni poranek będzie obfitował w filmowe emocje, natomiast wieczorem odbędzie się plenerowa Kolacja ONI u podnóża Jaworzyny. Gospodarz sobotniego wieczoru szef kuchni krynickiego hotelu Janusz Myjak, przygotuje kolację ze swoimi przyjaciółmi – Marcinem Sołtysem i Pawłem Krasem. Nie będą to jednak jedyni bohaterowie pysznych historii, które zostaną nam opowiedziane.

Ona i on

Ona – filigranowa blondynka, delikatna kobieta, oddana matka i żona, lecz nie przepada za gotowaniem. On – postawny mężczyzna, konkretny szef kuchni, empatyczny przyjaciel – jego pasją jest gotowanie. Zaglądamy od kuchni do domu państwa Myjaków. Sprawdzimy, jaki smak ma ich życie codzienne i jakie ma przełożenie na to, co serwuje w restauracyjnym menu Janusz Myjak Szef Kuchni Hotelu SPA Dr Irena Eris Krynica Zdrój.

 

 

Bracia

Kompletnie niepodobni. Jeden poważny i  z dystansem, drugi bezpośredni i ciągle uśmiechnięty. Nie chcą mówić o tym co ich dzieli, ale z przyjemnością mówią o tym co ich łączy, czyli o wspólnym gospodarstwie i ukochanych zwierzętach. A wszystko zaczęło się w domu rodzinnym, w małym miasteczku, w rodzinnej kuchni, przy stole, gdzie Marcin i Wojciech Wójcikowie uczyli się wiary w więzi rodzinne…

 

Zakochana w Krynicy

Krynica jest dla niej najpiękniejsza. Tu się urodziła i wychowała. Do jej babci przychodził na obiady Nikifor. Uwielbia zupę kminkową, bo taką gotował jej tata i zdradza nam ten przepis. Dzieli się również sekretem wyjątkowej magii miasta położonego u stóp Jaworzyny Krynickiej. Z przewodniczką beskidzką, Dorotą Pacut, plotkujemy o wybitnych osobistościach, które w ciągu wieków, upodobały sobie to miejsce.

 

 

Oni – ojcowie

Jego praca z powołania to kelner, jego dziedzictwo to ogień, jego duma to syn, jego miejsce na ziemi to Krynica-Zdrój. Rozmawiamy z nomen omen, Krzysztofem Krynickim, który wszedł w rolę ojca na dwa sposoby – przenośnie i dosłownie. Co to znaczy? To delikatnie niewiarygodna historia kelnera-barmana z Hotelu SPA Dr Irena Eris.

Więcej o Tasty Stories czytajcie na http://www.drirenaeristastystories.com/

 


© KUKBUK 2018