Wiadomości - Strona 9 z 187 - KUKBUK

Wiadomości

Wywiad
Książki kulinarne, które zmieniły życie – Jarek Berdak

Książki kulinarne, które zmieniły życie – Jarek Berdak

Jakie książki inspirują najsłynniejszego stolarza kulinarnego w Polsce Jarka Berdaka, twórcę marki I Love Nature?
Wiadomości
Zylc, kołocz i murzin, czyli Wielkanoc, jakiej nie znacie

Zylc, kołocz i murzin, czyli Wielkanoc, jakiej nie znacie

Wielkanocne tradycje kulinarne to znacznie więcej niż żurek, jajka z majonezem czy mazurek. Jak kraj długi i szeroki, na regionalnych stołach można znaleźć takie przysmaki jak zylc, kołocz czy murzin. Gdzie ich szukać?
Wywiad
Estēe Stories:  Krok za krokiem

Estēe Stories: Krok za krokiem

Od kilku lat tworzą buty, które budzą powszechny zachwyt. Kim są kobiety stojące za sukcesem marki L37? Poznajcie Paulinę i Joannę, które wiedzą, jak zadbać o piękno zadowolonych klientek oraz własne.
Wiadomości
10 najlepszych ciast na Wielkanoc

10 najlepszych ciast na Wielkanoc

Nie ma świąt bez baby i mazurka. Dzięki naszym przepisom ta para nie będzie nudna!
Czy wiesz, że
Ze Wschodu na Wielkanoc – co to jest PASCHA i dlaczego jest lepsza od sernika?

Ze Wschodu na Wielkanoc – co to jest PASCHA i dlaczego jest lepsza od sernika?

Jeśli lubicie sernik, to paschę pokochacie. Aksamitna, kaloryczna i najeżona bakaliami, poleca się na Wielkanoc. Sprawdzamy, skąd się wzięła i jak ją zrobić.
Książki
10 najlepszych książek o jedzeniu dla dzieci + KONKURS

10 najlepszych książek o jedzeniu dla dzieci + KONKURS

Dla niejadków, łasuchów i odważnych zdobywców kulinarnego świata.
Wydarzenia
Gwiazdki Michelin 2018 rozdane!

Gwiazdki Michelin 2018 rozdane!

Kto w tym roku może pochwalić się prestiżową gwiazdką?
Wywiad
Jak śniadanie, to tylko w Wietnamie

Jak śniadanie, to tylko w Wietnamie

O kuchni wietnamskiej, Jarmarku Europa i książce „Słodko-kwaśna historia” rozmawiamy z jej autorami – Dorotą Podlaską i Ngo Van Tuongiem (Tomkiem).
Wydarzenia
15. edycja Festiwalu Misteria Paschalia + KONKURS

15. edycja Festiwalu Misteria Paschalia + KONKURS

Co was czeka? Dwa cykle koncertowe, osiem wypełnionych muzyką renesansu i baroku dni, trzynaście koncertów, trzy premiery światowe i dwie polskie.
Wydarzenia
Kompendium wiedzy dla mięsożerców: relacja z warsztatów z Jerzym Sobieniakiem w Food Lab Studio

Kompendium wiedzy dla mięsożerców: relacja z warsztatów z Jerzym Sobieniakiem w Food Lab Studio

Pomysłodawcą spotkań jest Grzegorz Łapanowski.
Wiadomości
Wielkanocne gotowanie z Sokołowem

Wielkanocne gotowanie z Sokołowem

Akademia Smaku Sokołów zaprosiła dziennikarzy, blogerów i laureatów konkursów na wspólne wielkanocne gotowanie.
Wydarzenia
KUKBUK-owy plan na weekend (24-25 marca)

KUKBUK-owy plan na weekend (24-25 marca)

Iść do kina czy na wystawę? Zjeść burgera czy pierożki? Najbliższy weekend zapowiada się aktywnie.

© KUKBUK 2018