Wiadomości - Strona 3 z 224 - KUKBUK

Wiadomości

Wiadomości
Massimo Bottura na polskim Fine Dining Week!

Massimo Bottura na polskim Fine Dining Week!

Szef kuchni najlepszej restauracji na świecie będzie gotować w Warszawie.
Wiadomości
#MeatlessMonday – tarta z ciasta filo z burakiem, tymiankiem i kozim serem

#MeatlessMonday – tarta z ciasta filo z burakiem, tymiankiem i kozim serem

Zachwyca łatwością użycia, do tego jest kruche i chrupie. Przedstawiamy ciasto filo – bohatera naszego bezmięsnego poniedziałku.
Czy wiesz, że
Blue Monday nadciąga. 6 sposobów na przetrwanie najbardziej przygnębiającego dnia w roku.

Blue Monday nadciąga. 6 sposobów na przetrwanie najbardziej przygnębiającego dnia w roku.

Wraz z końcem stycznia, w miejsce świątecznej euforii, niczym Trzej Królowie zjawiają się spadek energii, brak motywacji i prokrastynacja. Zazwyczaj towarzyszą im też wyrzuty sumienia powodowane brakiem postępów w realizacji noworocznych postanowień. Też dostaliście ten poświąteczny pakiet? Już podpowiadamy jak się go pozbyć!
Wiadomości
Chrupkie na zewnątrz, miękkie w środku i niech ocieka tłuszczem

Chrupkie na zewnątrz, miękkie w środku i niech ocieka tłuszczem

"Smażenie może nie wyjdzie mi na zdrowie, ale trudno o większe szczęście dla mojego podniebienia." Swoimi ulubionymi przepisami dzieli się nasza redakcyjna koleżanka Magdalena od słodkości
Wiadomości
Do czego służy skórka z jabłka?

Do czego służy skórka z jabłka?

Trend zero waste, popularny od jakiegoś czasu w kuchni, wkroczył również do przemysłu konfekcyjnego. Choć trudno sobie wyobrazić kurtki i buty uszyte z materiału wytworzonego ze skóry jabłek, takie rewolucyjne pomysły właśnie doczekały się realizacji.
Wiadomości
Orbitalna łąka. O planach na przyszłość i 50-leciu spaceru po Księżycu

Orbitalna łąka. O planach na przyszłość i 50-leciu spaceru po Księżycu

Pół wieku po lądowaniu na Księżycu musimy udźwignąć brzemię naszych niespełnionych marzeń i planów: architekci podboju kosmosu oczekiwali, że będziemy dziś zamieszkiwali żyzne równiny stacji orbitalnych. Cóż, przeliczyli się w swoich planach i postanowieniach. Każdemu się zdarza.
Wydarzenia
Bajkowe domki z piernika

Bajkowe domki z piernika

Żywe Muzeum Piernika to wyjątkowe miejsce wyróżnione przez „National Geographic”. Właśnie teraz możecie w nim podziwiać wystawę najpiękniejszych domków z piernika. 
Wiadomości
Bez śniadania ani rusz! 5 rozgrzewających śniadań na zimowe poranki.

Bez śniadania ani rusz! 5 rozgrzewających śniadań na zimowe poranki.

Miska pełna ciepłej kaszy, puszysty omlet w doborowym towarzystwie, czy może placuszki z dużą ilością słodyczy? Zobaczcie, co najlepiej rozbudzi uśpione zmysły.
Wiadomości
KROSNO dla smakoszy

KROSNO dla smakoszy

W świecie kuchni i aromatycznych dań podobnie, jak w modzie, dopuszcza się wiele wariantów stylizacji i niebanalnych połączeń.
Wywiad
„Bez mięsa nie urośniesz”, czyli dzieci na diecie wegetariańskiej

„Bez mięsa nie urośniesz”, czyli dzieci na diecie wegetariańskiej

Jak zapewnić dzieciom – i to nie tylko tym wege – zbliansowaną dietę i zachęcić je do jedzenia warzyw? Rozmowa z Agnieszką Lamirowską - dietetyczką i intendetką w jednej ze stołecznych szkół podstawowych.
Wiadomości
Sposoby na ramen

Sposoby na ramen

Z mięsem lub bez, ale zawsze pełen aromatu. Ramen jest dobry na wszystko!
Wywiad
W Portugalii wino stało się modne

W Portugalii wino stało się modne

Z Jorge Monteiro, szefem Wines of Portugal, spotkaliśmy się w Krakowie podczas wielkiej degustacji win portugalskich, by porozmawiać o winie i kulinariach.

© KUKBUK 2018