Wiadomości - Strona 216 z 224 - KUKBUK

Wiadomości

Książki
Top 10 książek kulinarnych czytelników KUKBUKa

Top 10 książek kulinarnych czytelników KUKBUKa

Poprosiliśmy Was o wytypowanie swojej ulubione książki kulinarnej i napisanie krótkiego uzasadnienia. W ten sposób powstała lista książkowa lista TOP 10 naszych czytelników. Oto ona:
Wydarzenia
Noc restauracji: rozdajemy zaproszenia!

Noc restauracji: rozdajemy zaproszenia!

Wiadomo, że jedzenie w nocy, do najzdrowszych nie należy, ale kto czasem nie ma ochoty na nocną przekąskę? My zdecydowanie tak, dlatego polecamy udział w Nocy Restauracji. Co więcej, mamy dla was wykwintny poczęstunek w Poznaniu oraz Gdańsku.
Wiadomości
Nowe podyplomowe studia kulinarne

Nowe podyplomowe studia kulinarne

Panel dyskusyjny w Domu Towarowym Braci Jabłkowskich zainaugurował nowe studia podyplomowe na kierunku kultura kulinarna przy Instytucie Stosowanych Nauk Społecznych Uniwersytetu Warszawskiego pod patronatem magazynu KUKBUK.
Czy wiesz, że
Piwniczka na salonach

Piwniczka na salonach

Dobry rocznik Heitersheimer Maltesergarten do wędzonego pstrąga w sosie koperkowym albo Spitzer Schlossgarten do krewetek królewskich z kalafiorem i ziemniakami. Miłośnicy wina wysoko cenią nie tylko celne wskazówki kulinarne, lecz także techniczne podpowiedzi. Jak przechowywać wino w domu, by było w idealnej formie, gdy podamy je do posiłku?
Wydarzenia
Planete+ Doc Review, debata Kukbuk-a

Planete+ Doc Review, debata Kukbuk-a

Planete+ Doc Review – debata „Jedzenie jako doświadczenie – czym jest food design?“
Wiadomości
Kukbuk czyta książki

Kukbuk czyta książki

KUKBUK kocha czytać. Zwłaszcza o kulinariach. Dlatego w każdym numerze Daria Pawlewska opisuje swoje wrażenia z lektury kulinarnych nowości książkowych. W aktualnym numerze opisuje: "Edible. A Celebration of Local Foods", Tracey Ryder i Carole Topalian, „Flour Water Salt Yeast” Kena Forkisha, "Comfort & Spice" Niamh Shields, "A’Qi. A Kitchen Dialogue" Karen Keygnaert i Arnolda Hanbuckera oraz "Restaurację Babylon" Imogen Edwards-Jones. Oto, co pisze Daria.
Wiadomości
Wyjazd marzeń finalisty Finlandia vodka cup

Wyjazd marzeń finalisty Finlandia vodka cup

Damian Kozyra niedawno wrócił z Laponii. Jako finalista XIV konkursu barmańskiego Finlandia Vodka Cup wziął udział w niepowtarzalnym Finlandia Vodka Winter Experience.
Wydarzenia
Jedzenie jako doświadczenie – czym jest food design?

Jedzenie jako doświadczenie – czym jest food design?

Sztuka i jedzenie, gotowanie i projektowanie – o tym, jak przecinają się na pozór różne i do niedawna odległe światy będziemy rozmawiać dziś po 18.00 w Kinie Iluzjon, między innymi z Wojciechem Modestem Amaro. Okazją będzie debata, którą poprowadzi redaktorka naczelna KUKBUK-a Agata Michalak po filmie "Kuchnia wszystkich zmysłów" na festiwalu Planete+ Doc.
Wydarzenia
Kulinarne zaklęcia na noc Kupały

Kulinarne zaklęcia na noc Kupały

Wiadomości
Ruszają studia Kultura Kulinarna

Ruszają studia Kultura Kulinarna

W odpowiedzi na wielkie zainteresowanie kulinariami i ich różnymi aspektami Uniwersytet Warszawski otwiera nowe studia podyplomowe - Kultura Kulinarna. KUKBUK jest partonem tego przedsięwzięcia.
Wydarzenia
Galeria nagrodzonych prac

Galeria nagrodzonych prac

Oto prace Tymka Piotrowskiego i Marty Ignerskiej, które zostały nagrodzone statuetkami KTR dla najlepszych ilustracji prasowych.
Relacje
Kulisy sesji okładkowej

Kulisy sesji okładkowej

Kto inny, jeśli nie Paweł Fabiś, szef kuchni najlepszej – naszym zdaniem – włoskiej restauracji w Warszawie, mógł zmajstrować tak apetyczne okładkowe raviolo?

© KUKBUK 2018