Wiadomości - Strona 20 z 218 - KUKBUK

Wiadomości

Wydarzenia
Różnorodność w życiu, jedność w kuchni

Różnorodność w życiu, jedność w kuchni

Już po raz drugi Hotele SPA Dr Irena Eris zabiorą nas do świata ludzi, których prawdziwą pasją i miłością jest jedzenie.
Książki
5 książek do przeczytania w sierpniu

5 książek do przeczytania w sierpniu

Półmetek wakacji za nami, ale jeśli nadal macie w planach rozkoszne lenistwo, sprawdźcie, jakie lektury polecamy na sierpień.
Wydarzenia
Italia do zjedzenia

Italia do zjedzenia

Italia kusi nie tylko makaronem i pizzą! Jeśli chcecie odkryć kulturalno-kulinarne bogactwo Włoch, wybierzcie się na kolejne spotkanie w Fotoplastikonie Warszawskim.
Wiadomości
„Siła ziół” – do wygrania książka Patrycji Machałek

„Siła ziół” – do wygrania książka Patrycji Machałek

Jak ją zdobyć? Wystarczy odrobina kreatywności.
Wiadomości
Co ma susza do masła? Bierzemy pod lupę ceny żywności

Co ma susza do masła? Bierzemy pod lupę ceny żywności

Nie od dziś wiadomo, że z masłem wszystko smakuje lepiej, ale niedługo ten smakołyk może stawać nam w gardle, bo za kostkę (znów!) będziemy musieli zapłacić nawet 10 złotych. A odpowiadać za to może… susza w Nowej Zelandii. Od czego zależą ceny i czemu bywają tak szalone?
Czy wiesz, że
Lody tytoniowe, granita ostrygowa, tiramisu z bakłażanem – gdzie kończy się słodycz, a zaczyna szaleństwo?

Lody tytoniowe, granita ostrygowa, tiramisu z bakłażanem – gdzie kończy się słodycz, a zaczyna szaleństwo?

Brownie z fasoli wydaje wam się przegięciem? Sprawdźcie desery, które łamią wszystkie zasady zdrowego rozsądku, a przy tym smakują zaskakująco dobrze.
Wiadomości
KUKBUK-owy plan na weekend (3-5 sierpnia)

KUKBUK-owy plan na weekend (3-5 sierpnia)

Jeśli jesteście głodni kultury i niestraszne wam upały rodem z tropików, to mamy dla was kilka weekendowych propozycji.
Wydarzenia
Kalendarium kulturalno-kulinarne – SIERPIEŃ

Kalendarium kulturalno-kulinarne – SIERPIEŃ

Jak spędzić drugą połowę lata? Polecamy najciekawsze wydarzenia w różnych miejscach Polski.
Relacje
Bulion na trzy razy, czyli Jazda Kulinarna z Miele i MINI

Bulion na trzy razy, czyli Jazda Kulinarna z Miele i MINI

Ostrygi z marakują, małże i sercówki gotowane w warzywnym bulionie. To tylko niektóre z dań, które przygotowaliśmy podczas inspirujących warsztatów. Spotkanie było nagrodą dla zwycięzców organizowanego przez Miele konkursu Jazda Kulinarna.
Relacje
Kulinarny rejs

Kulinarny rejs

Za nami kolejna edycja Kina Kulinarnego na festiwalu Transatlantyk. Jakie zachwyty przeżyliśmy w sali kinowej i przy stole?
Czy wiesz, że
Zrywają, zbierają i łowią. Szefowie kuchni na tropie składników

Zrywają, zbierają i łowią. Szefowie kuchni na tropie składników

Korzystanie z lokalnych i sezonowych produktów jest już dziś standardem. Są jednak szefowie kuchni, którzy idą jeszcze dalej i składniki swoich dań pozyskują sami – zbierają w lasach lub na łąkach albo wyławiają z morza.
Czy wiesz, że
Na zewnątrz smakuje lepiej?

Na zewnątrz smakuje lepiej?

Jedzenie na świeżym powietrzu należy do ulubionych letnich sposobów spędzania wolnego czasu. Świadczą o tym choćby wypełnione po brzegi kawiarniane i restauracyjne ogródki, niesłabnąca popularność zlotów food trucków i festiwali kulinarnych czy otwierające się sezonowo lokale serwujące potrawy pod chmurką. Okazuje się, że al fresco dining, oprócz kulinarnych, ma również korzyści zdrowotne. Jakie?

© KUKBUK 2018