Wiadomości - Strona 20 z 224 - KUKBUK

Wiadomości

Wiadomości
Owoc nakazany. 10 jabłkowych przepisów na jesień

Owoc nakazany. 10 jabłkowych przepisów na jesień

Jabłko to jesienią owoc obowiązkowy. Podpowiadamy jak – z jego udziałem – przyrządzić słodkie pyszności i rozgrzewające posiłki.
Wiadomości
KUKBUK-owy plan na weekend (21 – 23 września)

KUKBUK-owy plan na weekend (21 – 23 września)

Gastro Miasto we Wrocławiu, Warszawa mówiąca gwarą i śpiewająca po polsku rodzina Addamsów. Podpowiadamy, czego nie można przegapić w ten weekend!
Wiadomości
Malarz bez ucha. Czy warto obejrzeć kolejny film o Van Goghu?

Malarz bez ucha. Czy warto obejrzeć kolejny film o Van Goghu?

Biografia jednego z najsłynniejszych artystów w historii, który za życia sprzedał tylko jeden obraz, obrosła na przestrzeni lat w mity, które idealnie przenosić można na grunt popkultury.
Książki
„Człowiek na bakterie” – rozwiązanie konkursu

„Człowiek na bakterie” – rozwiązanie konkursu

Kto dostanie od nas książkę o mikroflorze jelitowej?
Czy wiesz, że
5 pocieszaczy na początek jesieni

5 pocieszaczy na początek jesieni

Oswajamy kulinarnie pierwsze chłodne dni. Rozgrzewające zupy, dodające otuchy pierogi i pokrzepiająca czekolada z pewnością pomogą!
Wiadomości
Wielka Brytania – Wyspa serem płynąca

Wielka Brytania – Wyspa serem płynąca

Zapach pleśni spowija drewniany budynek. Na stole stoją winowajcy – kopczyki porośnięte siwą pleśnią, piramidy pękające pod wpływem dojrzałego miąższu, krążki pomarszczone jak kapelusze smardzów. Ludzie, którzy – skuszeni aromatem – wchodzą do środka, nie mogą nadziwić się, że to nie Francja. 
Wiadomości
„KUKBUK Dzieciaki”: Wywiad z panią Cebulą

„KUKBUK Dzieciaki”: Wywiad z panią Cebulą

Zna ją każdy, choć nie każdy za nią przepada. Surowa, duszona, smażona - sprawdza się w wielu potrawach, a my sprawdzamy co u niej.
Wydarzenia
Sztuka, kulinaria i biznes. Za nami DineART

Sztuka, kulinaria i biznes. Za nami DineART

Inspirujące doświadczenie jedzenia i wszechobecna sztuka w podwarszawskim Folwarku Łochów wiodły prym. Impresjonizm, kubizm i pop-art podane w urokliwej scenerii do głębi nas poruszyły. Tak rozpoczął się DineArt, którego patronem jest KUKBUK.
Wiadomości
Zapach do zjedzenia. Apetyczne perfumy i aromatyczne dania

Zapach do zjedzenia. Apetyczne perfumy i aromatyczne dania

Sztukę kulinarną i perfumeryjną łączy o wiele więcej niż tylko cała paleta wspólnych produktów potrzebnych do stworzenia apetycznych perfum i pięknie pachnących dań.
Wiadomości
Niebezpieczne związki. Jak zdrowo i smacznie konserwować warzywa?

Niebezpieczne związki. Jak zdrowo i smacznie konserwować warzywa?

Robienie przetworów warzywnych, które można bez problemów przechowywać na półce, a nie w lodówce, wymaga odpowiedniej wiedzy i ostrożnego postępowania.
Wiadomości
Kreski i krzyżyki. Romby i ślimacznice. W haftowanej otulinie

Kreski i krzyżyki. Romby i ślimacznice. W haftowanej otulinie

Na początku czerwone, niebieskie, zielone i czarne. Potem wielokolorowe. Z lnu, wełny, u bogatszych z jedwabiu. Dzisiaj haft jest nie tylko zdobieniem, ale także swego rodzaju znakiem rozpoznawczym osoby, która ma go na ubraniach.
Wiadomości
Kuszący pięknem napar. Herbata przynosi zdrowie i urodę

Kuszący pięknem napar. Herbata przynosi zdrowie i urodę

Herbata pochodzi z Chin, skąd zawędrowała do Japonii i innych krajów. Odpowiednio przygotowany napar zbawiennie wpływa nie tylko na samopoczucie, ale i wygląd, między innymi poprawia kondycję skóry. Laura Osęka, psycholog i psychodietetyk, podpowiada, jak wykorzystać właściwości herbaty.

© KUKBUK 2018