Wiadomości - Strona 173 z 197 - KUKBUK

Wiadomości

Wydarzenia
W Beskidy na grzyby i nie tylko

W Beskidy na grzyby i nie tylko

Jeśli macie ochotę nacieszyć się polską, złotą jesienią na łonie natury, w ostatni weekend września wybierzcie się w Beskidy na siódmą edycję Święta Rydza.
Wydarzenia
Wiersz powszedni – baśniowe pieczywo

Wiersz powszedni – baśniowe pieczywo

Piekarnia Szwajcarska znów karmi nasze dusze i przenosi nas na kilka chwil w świat baśni, serwując porcję poezji i grafik do zakupionego pieczywa.
Wydarzenia
24. Henschke Festival

24. Henschke Festival

Mając świadomość, że najciekawsze pomysły powstają na skrzyżowaniu dwóch dziedzin, zapraszamy was 4 października do klubu Hydrozagadka i klubokawiarni Chmury na 24. Henschke Festival promujący kuchnię roślinną oraz polską muzykę alternatywną.
Relacje
Murakami zagryzany sushi

Murakami zagryzany sushi

Odwiedziliśmy Wabu Sushi na rogu Kruczej i Żurawiej, by skosztować japońskiej kuchni i literatury.
Wiadomości
Street Food może byc wege

Street Food może byc wege

Wegetarianie, weganie i smakosze wszelacy, zaznaczcie ten dzień w kalendarzu! W sobotę 13 września, w godzinach 11-18 na Saskiej 78 będzie na was czekać kilkanaście foodtrucków z jedną misją – nakarmienia was pysznymi potrawami z całego świata. Łączyć je będzie jedno – brak składników pochodzenia zwierzęcego.
Książki
„Plenty More” już w sprzedaży!

„Plenty More” już w sprzedaży!

To już dziś! Na rynku ukazuje się właśnie kontynuacja „Plenty”, książki kucharskiej Yotama Ottolenghiego, która zrewolucjonizowała myślenie na temat warzyw. Za sprawą zdolnego kucharza z bohaterów drugiego planu stały się gwiazdami na talerzu.
Wywiad
KUKBUK o gotowaniu i jedzeniu z dziećmi

KUKBUK o gotowaniu i jedzeniu z dziećmi

KUKBUK to wyjątkowo rodzinna instytucja. Przez niespełna dwa lata ukazywania się naszego magazynu dwie redaktorki urodziły dzieci, a dwie kolejne wyszły za mąż. Niedawno pojawił się również KUKBUK Ekstra Rodzina. Czujemy się więc już na siłach, by zabierać głos w kwestiach kulinarno-rodzinnych.
Wydarzenia
Z sadów do przedziałów

Z sadów do przedziałów

Prowiant do pociągu oznacza dla was jedynie smętną kanapkę albo paczkę orzeszków? Czas zmienić nawyki. Od 9 września podróżujący pociągami Express Intercity będą częstowani pysznymi polskimi jabłkami.
Wydarzenia
„Słojobranie” z Jadłonomią – rozwiązanie konkursu

„Słojobranie” z Jadłonomią – rozwiązanie konkursu

Zainteresowanie konkursem, w którym do wygrania były dwie wejściówki na warsztaty z Martą Dymek, autorką bloga Jadłonomia, przerosło nasze oczekiwania. Wybór nie był łatwy, ale już wiemy, kto idzie na wegańskie wekowanie.
Wydarzenia
Święto plonów, czyli KUKBUK-owe warsztaty w studiu CookUp

Święto plonów, czyli KUKBUK-owe warsztaty w studiu CookUp

Gdy planowaliśmy jesienny numer KUKBUK-a, przyszło nam do głowy, że sycące gulasze i gęste, wonne konfitury to potrawy stworzone do gotowania w dobrym towarzystwie. Żmudne siekanie, długie mieszanie, wpatrywanie się we wnętrze piekarnika – te doświadczenia warto dzielić z takimi jak my pasjonatami dobrego jedzenia. Za nami „Święto plonów”, czyli pierwsze spotkanie z cyklu warsztatów kulinarnych, podczas których możemy razem przygotowywać potrawy według przepisów z KUKBUK-a.
Wydarzenia
Lublin zaprasza na wołowinę

Lublin zaprasza na wołowinę

Już dziś zaczyna się piąty Food and Drink Festival, czyli organizowane w Lublinie dwudniowe warsztaty kulinarne połączone z panelem dyskusyjnym. Tematem tegorocznej edycji jest polska wołowina – będą ją gotować rodzimi szefowie kuchni, do których dołączy amerykańska sława sceny kulinarnej John Csukor.
Wiadomości
„Ogródek na talerzu” – pora na majeranek

„Ogródek na talerzu” – pora na majeranek

Skrzynki w naszym warzywniku zaczynają ziać pustką. Powoli zjadamy ostatnie liście jarmużu, wielka cukinia trafiła na patelnię, ale zioła nadal święcą triumfy. Dziś w konkursie „Ogródek na talerzu“ czas na majeranek.

© KUKBUK 2018