Kukbuk
Kukbuk
Woda różana to doskonały dodatek do wytrawnych dań i deserów

Woda różana

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 5 minut
typ diety: wegańska
typ posiłku: deser
suszone płatki róży
50 g
woda
250 g
sok z cytryny
łyżeczka

Przepis: Małgorzata Kalemba-Drożdż „Różane przepisy. Płatki, listki i owoce w kuchni i domowym spa”

Sposób 1

Zalej płatki zimną wodą, dodaj sok z cytryny i odstaw w szczelnie zamkniętym naczyniu na 3 dni (w temperaturze pokojowej).

Sposób 2

Zalej płatki lekko ciepłą wodą, dodaj sok z cytryny i odstaw w szczelnie zamkniętym naczyniu na 1 dzień.

Sposób 3

Zalej płatki gorącą wodą, odstaw do wystudzenia i dodaj sok z cytryny.

TIP

Domowa, niepasteryzowana woda różana ma trwałość około 10 dni.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk