Kukbuk
Kukbuk
Sałatka z czarną komosą, pomidorami, malinami i bazylią (fot. Maciek Niemojewski)

Sałatka z czarną komosą, pomidorami i malinami

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 60 minut
typ diety: wegańska
typ posiłku: obiad
czarna komosa
50 g
pomidor
300 g
papryczka chili
1 sztuka
oliwa
1 łyżeczka
ocet balsamiczny
1 łyżeczka
maliny
garść
świeża bazylia
garść

Przepis: Dare to cook


Zdjęcie: Maciek Niemojewski


Stylizacja: Agata Jankowska

krok 1

Komosę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pomidory kroimy na mniejsze kawałki, chili tniemy w plasterki, skrapiamy oliwą i pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni.

krok 2

Na patelni podgrzewamy oliwę z octem balsamicznym i malinami. Smażymy kilka minut, aż owoce zmiękną. 

krok 3

Komosę mieszamy z upieczonymi pomidorami i sosem, który spod nich wypłynął. Sałatkę podajemy z malinowym dressingiem i ze świeżą bazylią.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk