Kukbuk
Kukbuk
Sałatka z pulpecikami i gruszką - Pulpeciki wieprzowe z gruszką - PRZEPIS (fot. Plate of Joy)

Pulpeciki wieprzowe z gruszką

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 30 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
mielona wieprzowina
250 g
komosa ryżowa
5 łyżek
bułka tarta
2-3 łyżki
nasiona fenkułu
2 łyżki
suszona szałwia
1/2 łyżeczki
suszony imbir
1/4 łyżeczki
sól
1/2 łyżeczki
gruszka
2 łyżki

Przepisy i zdjęcia: Plate of Joy

przygotowanie:

W misce mieszamy mięso wieprzowe, komosę ryżową i bułkę tartą. Ziarna kopru włoskiego rozgniatamy w moździerzu i dodajemy do mięsa razem z szałwią i imbirem. Przyprawiamy solą i dokładamy starte na tarce o grubych oczkach obrane gruszki. Mieszamy. Formujemy pulpeciki i smażymy je na rozgrzanym tłuszczu, aż zrumienią się z obu stron. Podajemy z komosą oraz na przykład z różnymi sałatami, ze świeżymi warzywami i z czerwoną cebulą.

więcej przepisów z gruszką:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk