Kukbuk
Kukbuk
Zielone pierogi posypane pistacjami

Pierogi z jesiotrem, twarogiem i pistacjami

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 60 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: goście idą
nadzienie:
cebula
1 sztuka
olej
1 łyżka
chudy twaróg
200 g
wędzony jesiotr
150 g
pistacje (łuskane)
50 g
sól, pieprz, cukier
do smaku
ciasto:
mąka
250 g
sól
1/3 łyżeczki
spirulina
2 łyżeczki
wrząca woda
100 ml
do podania:
pistacje (łuskane)
garść
roztopione masło

Przepis pochodzi z magazynu KUKBUK Hokus pokus

krok 1

Cebulę obieramy, siekamy i podsmażamy na oleju. Łączymy z twarogiem, szarpanym jesiotrem i posiekanymi pistacjami. Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem.

krok 2

W naczyniu mieszamy mąkę z solą i spiruliną, wlewamy wodę. Ciasto wyrabiamy przez 10 minut, przykrywamy i odstawiamy na 30 minut. Rozwałkowujemy na grubość około 1 milimetra. Wykrawamy krążki, napełniamy je farszem i zamykamy pierogi. Jeśli nadzienie dostanie się w miejsce sklejenia ciasta, pierogi otworzą się podczas gotowania!

krok 3

Gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 1 minutę od momentu wypłynięcia. 

krok 4

Pierogi układamy w naczyniu, posypujemy pistacjami i polewamy masłem. 

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk