Kukbuk
Kukbuk
Domowe lody jogurtowe z malinami  (fot. Maciek Niemojewski)

Jogurtowe lody śniadaniowe

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 15 minut + czas mrożenia
typ diety: bezglutenowa
typ posiłku: śniadanie
maliny
350 g
jogurt grecki
400 g
śmietanka kremówka
200 ml
miód
4 łyżki
sok z cytryny
1/2 sztuki
świeża mięta
do dekoracji

Zdjęcie: Maciek Niemojewski


Stylizacja: Agata Jankowska


Przepis: Dare to cook

Przygotowanie: Edyta Przekop


 

krok 1

Odkładamy kilka sztuk malin, a resztę blendujemy z miodem. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno. Jogurt, sok z cytryny i ubitą śmietanę mieszamy. 

krok 2

Formę wykładamy folią spożywczą, nakładamy masę malinową, masę jogurtową i odłożone całe maliny. 

krok 3

Lody mrozimy minimum 3 godziny, podajemy pokrojone w plastry z kilkoma płatkami mięty, świeżymi owocami i miodem.

Więcej przepisów z malinami:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk