Jadalne prezenty: wegańska czekolada ze Śliwkami Kalifornijskimi i prażonymi migdałami - KUKBUK
Jadalny_Prezent

Jadalne prezenty: wegańska czekolada ze Śliwkami Kalifornijskimi i prażonymi migdałami

Jak sprawić najbliższym słodką, świąteczną niespodziankę? Smakowity, wykonany samodzielnie prezent to pomysł dla wszystkich, którzy poszukują niebanalnych i wyjątkowych upominków.

Pięknie opakowana, wegańska czekolada ze Śliwką Kalifornijską, wywoła uśmiech na twarzy każdego obdarowanego. Smak owocu doda naturalnej słodyczy wegańskiej czekoladzie. Oryginalne Śliwki Kalifornijskie pochodzą z USA, przed zakupem warto sprawdzić na odwrocie kraj pochodzenia.

Śliwki Kalifornijskie siekamy w drobną kostkę. Zalewamy odrobiną brandy i odstawiamy na kilka minut do namoczenia. Siekamy migdały. Prażymy do zarumienienia na suchej, rozgrzanej patelni z wędzoną, ostrą papryką, solą i sosem sojowym. Odstawiamy do ostygnięcia. W rondelku mieszamy rozpuszczony olej kokosowy z syropem klonowym, kakao i namoczonymi śliwkami. Masę przelewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Wyrównujemy wierzch. Posypujemy posiekaną mieszanką orzechów i podprażonymi migdałami. Wstawiamy do lodówki na godzinę do stężenia.


© KUKBUK 2018