Kukbuk
Kukbuk

Grillowany stek z halibuta ze szparagami

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 15 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: goście idą
woda
1/2 szklanki
cukier
3 łyżki
sok z jednej cytryny
skórka z cytryny
1/2 łyżeczki
śmietanka
3 łyżki
halibut
2 steki
zielone szparagi
10 sztuk

krok 1

W garnku z wody i cukru robimy karmel. Dodajemy sok i skórkę z cytryny. Mieszamy, żeby karmel był płynny, po czym dodajemy śmietankę.

krok 2

Na rozgrzanej patelni grillowej układamy steki z halibuta, po czym lekko je przypiekamy. Po przełożeniu ryby na drugą stronę na grillu układamy też szparagi. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy z sosem cytrynowym.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk

suma:
NaN zł
Przejdź do koszyka