Kukbuk
Kukbuk
Ceviche z łososia z pomidorkami, szalotką i chili

Ceviche z łososia z pomidorkami

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 50 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: goście idą
cytryna
1 sztuka
limonka
1 sztuka
zielona papryczka chili
1 sztuka
czerwona papryczka chili
1 sztuka
różnokolorowe pomidorki koktajlowe
garść
sól
do smaku
steki minutowe MOWI (270 g)
6 sztuk
oliwa
do polania

Zdjęcie: Maciek Niemojewski


Przepis i przygotowanie: Tomek Zielke


Stylizacja: Agata Jankowska

przygotowanie

Z cytryny i limonki wyciskamy sok. Mieszamy go z pokrojonymi drobno: szalotką, papryczkami, pomidorkami. Doprawiamy solą. Z łososia odcinamy skórę. Zalewamy steki marynatą i odstawiamy je do lodówki na 20-40 minut.

Logo Mowi z marginesami

Przed podaniem polewamy oliwą.

Więcej przepisów na przekąski:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk