Archiwum Magazyny - KUKBUK
KUKBUK

Zachęcamy do pozytywnych zmian – wegetariańskich eksploracji i odkrywania cudownych smaków natury – które pomogą chronić zwierzęta przed niepotrzebnym cierpieniem i poprawią kondycję naszej planety. Rozmawiamy z Michael Pollan o żywieniowym bałaganie, o tym, jak wprowadzani w błąd nazywamy niezdrowe jedzenie zdrowym i jakie mechanizmy rządzą naszym myśleniem w kwestii wyborów żywieniowych. Zaglądamy do pełnej koloru lodówki Daria Ładocha. Przygotowujemy się na wizytę gości – głodnych roślinożerców z Wegeguru i sprawdzamy, jak wygląda intymne życie kwiatów.

KUKBUK

Niewinne igraszki

Flirtują ze sobą owoce, kokos, daktyle, orzechy i czekolada. Śmiało poczynają sobie ze smakiem. Efekt? Rozpływające się w ustach ciasta wegańskie bez pieczenia.

Ferment wisi w powietrzu

Wybieraj żywność, która szybko się psuje", "Unikaj śmieciowego żarcia, chyba, że sam je przyrządzisz", "Uważaj na produkty, które mają więcej, niż pięć składników". To, co inni komplikują, Micheal Polland tłumaczy w najprostszy sposób. Demaskuje przebiegłych producentów i głupie mody. Choć sam wgryzł się w wiele dziedzin nauki, udowadnia, że nie trzeba fakultetów, by poznać się na dobrym jedzeniu.

KUKBUK
Bujne i soczyste

Kolorowy talerz to najlepsza dieta.

Justyna Hołubowska-Chrząszczak

Justyna Hołubowska-Chrząszczak

Beata Szmydki

Beata Szmydki

Marta Zaraska

Marta Zaraska

Paulina Reiter

Paulina Reiter

Malka Kafka

Malka Kafka

KUKBUK

Dzikie ogrody

Tam, gdzie groszek zielony i słodka koniczyna, stoi stół w cieniu orzecha. Wabi motyle zapachem mięty, ogórecznika i nasturcji. Wszystko w pełnym rozkwicie.


© KUKBUK 2018