Archiwum Magazyny - KUKBUK
KUKBUK

Po sześciu latach od premiery pierwszego numeru KUKBUK-a prezentujemy kulturalno-kulinarne teksty w nowej odsłonie graficznej. Wprowadzamy nowe rubryki i dzielimy siępomysłami na prawdziwie przyjemne, szczere i nieskomplikowane gotowanie. Przybliżamy wartości rzemieślnicze, mamy na uwadze dobro natury i niezmiennie zaspokajamy apetyty na ważne kulturalno-społeczne kąski.

KUKBUK

Tarta z kremem cytrynowym i bezą

1 tortownica n
HOKUS POKUS
Felieton

Jarosław Kamiński

Podróż do (świątecznego) kresu siebie

A jednak wiara, że autentyczna i duchowa przemiana (a nie „na prochach” modnych terapii) jest możliwa nie całkiem się wypaliła. Ożywa przynajmniej raz w roku, może nawet… tylko raz w roku, ale jednak. To zresztą jeden z objawów magii świąt: że wszystko wydaje się możliwe.

KUKBUK
w roli głównej:

DYNIA

A to przewrotny rudzielec! Zrobi wszystko, by się przypodobać.
I niecierpliwym, którzy lubią hop, wrzucić, zamieszać i jedzenie
mieć gotowe. I tym, którym niestraszne kulinarne wyzwania.
Taką cię lubimy, dynio. Dlatego od ciebie zaczynamy nowy cykl:
gotujemy pięć dań w wersji 3-5-7-9-12. O co chodzi w tej wyliczance?
O liczbę składników.

Wywiad z Patrycją Wolny

DOBRA NOWINA

Na egzaminy do łódzkiej Filmówki leciała z drugiego końca świata – tak jej zależało. Kiedy dowiedziała się, że Agnieszka Holland kompletuje obsadę „Pokotu”, nagrała się w domu i wysłała taśmę na casting. Choć Patrycja mówi, że nie umie zawalczyć o siebie, my zobaczyłyśmy kobietę, która wie, czego chce. Grać.

KUKBUK
Goście idą

ŚWIĘTA RACJA

W najnowszym numerze współpracują z nami

CEZARY HŁADKI

CEZARY HŁADKI

PATRYCJA PUSTKOWIAK

PATRYCJA PUSTKOWIAK

ZUZANNA SYNORADZKA-WRÓBEL

ZUZANNA SYNORADZKA-WRÓBEL

JACEK KOŁODZIEJSKI

JACEK KOŁODZIEJSKI

JAROSŁAW KAMIŃSKI

JAROSŁAW KAMIŃSKI

PIOTR KUCHARSKI

PIOTR KUCHARSKI

KUKBUK

© KUKBUK 2018