KUKBUK Poleca – jurorzy - KUKBUK

KUKBUK Poleca – jurorzy

Przedstawiamy wszystkich jurorów drugiej edycji konkursu.

Certyfikat „KUKBUK Poleca” jest symbolem uczciwego produktu, zwiększa popularność godnych zaufania producentów i wskazuje tych, od których warto kupować. Certyfikat zostaje przyznany na rok, co oznacza że będzie można się nim legitymować do połowy 2019 roku.

Poznajcie naszych jurorów najnowszej, drugiej edycji konkursu!

Daria Pawlewska – współtwórczyni, redaktorka naczelna i wydawczyni magazynu kulturalno-kulinarnego KUKBUK. Zawsze głodna, uwielbia pisać, czytać i rozmawiać, zwłaszcza przy jedzeniu oraz doszukiwać się jego symboli i znaczeń w kulturze.

Oliwia Gede-Niewiadomska – od 2011 roku pracuje nad tworzeniem i realizacją koncepcji kreatywnej dla platformy oraz magazynu kulturalno-kulinarnego KUKBUK. W KUKBUK-u działa jako dyrektorka kreatywna, artystyczna i wydawczyni serwisu internetowego. Uwielbia jeść wszystko co wegetariańskie, kawę, twórczo działać z inspirującymi ludźmi i aktywność fizyczną.

David Gaboriaudkucharz z zamiłowania, kulinarny coach i pasjonat życia o polsko-francuskich korzeniach. Prowadzi autorski program kulinarny „David w Europie” w telewizji Kuchnia+. Jest zwolennikiem tradycyjnych, regionalnych produktów. Uwielbia celebrować posiłki i delektować się jedzeniem.

Grzegorz Łapanowskimiłośnik dobrego i zdrowego jedzenia, kucharz, prowadzący i juror programu „Top Chef”. Autor książek „Smakuje” i Szkoła na widelcu. Najlepsze przepisy dla całej rodziny”. Właściciel Food Lab Studia- największego studia kulinarnego w Polsce. Prezes i założyciel Fundacji Szkoła na widelcu. Organizuje i prowadzi pokazy kulinarne i warsztaty dla dzieci, młodzieży oraz dla dorosłych.

Vieniowłaściwie Piotr Więcławski – raper i producent muzyczny, kulinarny pasjonat i smakosz. Gotuje od dziecka, nauczył się tego od mamy. Współprowadzi „Ślinotok”, kulinarny talk show w Kuchni+. Jest wegetarianinem i stałym bywalcem warszawskich restauracji oraz streetfoodów.

Agata Kiedrowicz – projektantka, kuratorka interdyscyplinarnych projektów i wystaw, dziennikarka. Autorka publikacji i wywiadów z obszaru dizajnu, mody i sztuki. Interesuje ją szeroko rozumiany dizajn jako narzędzie eksploracji i krytyki rzeczywistości oraz projektowanie dla zmysłów. W swojej praktyce łączy refleksję humanistyczną (ukończyła filozofię) i myśl projektową (absolwentka wzornictwa na School of Form).

Agnieszka Saternus – promotorka idei EKO i zdrowego stylu życia. Pomysłodawczyni i współzałożycielka BioBazaru – sieci targów z ekologiczną żywnością sprzedawaną bezpośrednio od rolników i producentów.

Ania i Ula Bieluń – siostry założycielki „Ministerstwa Dobrego Mydła” – małej, rodzinnej manufaktury oferującej ręcznie wyrabiane mydła i kosmetyki. Ania zajmuje się w firmie liczbami i papierologią. W wolnych chwilach chadza do kina, pisze mydlane receptury i podróżuje w poszukiwaniu dobrego jedzenia. Ula zarządza pracownią, odpowiadając za proces wytwórczy i wysyłkowy. W czasie wolnym rysuje i biega.

Jan Wdowiak – rolnik, wytwórca zdrowej żywności, promotor rolnictwa zrównoważonego opartego o naturalne metody, „aby żywność była lekarstwem a lekarstwo pożywieniem”. Propagujący zdrowy tryb życia duchowego i fizycznego. Humanista szukający i praktykujący naturalne prawa przyrody. Działacz społeczny dla rozwoju rolnictwa i kultury wsi.


© KUKBUK 2018