Blogi - Strona 30 z 50 - KUKBUK

Blogi

Agata Wojda
Gęsie żołądki z jesiennymi warzywami

Gęsie żołądki z jesiennymi warzywami

Wypiekamy, konfitujemy, dusimy gęś w listopadzie.
Bartek Kieżun
Torta della nonna

Torta della nonna

Torta della nonna to po włosku babcine ciasto. Któż spodziewałby się po zwykłym placku, że wywoła zacięte spory i to nierozstrzygalne.
Agata Wojda
Sałatka z dyni, brukselki i nerkowców

Sałatka z dyni, brukselki i nerkowców

Jesienna, kolorowa sałatka na nostalgię i niepokój w duszy.
Bartek Kieżun
crocchette di patate con funghi del sangue

crocchette di patate con funghi del sangue

Kuleczki z ziemniaków, ricotty i jajek pachnące rydzami to idealna przystawka do jesiennego obiadu.
Agata Wojda
Polenta z masłem i serem

Polenta z masłem i serem

Polenta? Si! Przekonywał Bartolini Bartłomiej herbu Zielona Pietruszka. Przekonuję i ja.
Bartek Kieżun
Przepis na rozgrzewający obiad: krem z dyni z krewetkami

Przepis na rozgrzewający obiad: krem z dyni z krewetkami

Krakowski Makaroniarz proponuje zupę, która, co typowe na Sardynii, łączy dary morza i ziemi.
Bartek Kieżun
Bussolai buranelli

Bussolai buranelli

Paczkę ciasteczek zwanych bussolai znaleźliśmy na stole w mieszkaniu w Wenecji. Zostawiła ją Gianna, nasza gospodyni.
Agata Wojda
Krem z dyni z ananasem

Krem z dyni z ananasem

W tym sezonie dynia tylko orientalnie. W lodówce oprócz niej inne azjatyckie produkty z Marywilskiej, np. zadziwiające warzywo podobne do jeża.
Bartek Kieżun
Pan di zucca

Pan di zucca

W Wenecji środek sezonu dyniowego, a mnie naszła ochota na pieczenie dyniowego chleba.
Agata Wojda
Jajka geniusza z rydzami

Jajka geniusza z rydzami

Co jadł David Lynch, Louis Armstrong i Marcel Proust? Czyżby jaja?
Bartek Kieżun
Torta di fichi freschi

Torta di fichi freschi

Przepis na tartę ze świeżymi figami i kruszonką.
Blogi
Dołącz do redakcji KUKBUKa

Dołącz do redakcji KUKBUKa

Możesz poznać nas od kuchni i zdobyć cenne, dziennikarskie doświadczenie.

© KUKBUK 2018