Blogi - Strona 30 z 54 - KUKBUK

Blogi

Tomek Zielke
Jak przygotować kruche ciasto?

Jak przygotować kruche ciasto?

Podstawa ciast i tart, zagnieciona z zaledwie paru składników. Jak zwykle wszystko jest kwestią proporcji.
Bartek Kieżun
Pinza Triestina

Pinza Triestina

Szef kuchni Grzegorz Bednarczyk, z Karczmy Polskiej w Mielcu, dał się naciągnąć na zwierzenia. Dlatego dziś będzie chleb drożdżowy z Triestu. Pozycja obowiązkowa na wielkanocnym stole.
Agata Wojda
Sałatka jajeczna

Sałatka jajeczna

Sałatka jajeczna
Tomek Zielke
Jak zrobić majonez?

Jak zrobić majonez?

Majonez na zimno, sos holenderski na ciepło – jak zrobić popularne dodatki do jajek?
Bartek Kieżun
Pardulas

Pardulas

Przepis na ciasteczka z Sardynii, których bazą jest smalec, a w farszu króluje owczy ser.
Tomek Zielke
Jak zrobić jajka w koszulce?

Jak zrobić jajka w koszulce?

Podstawa jajek po benedyktyńsku i florencku – płynne żółtko otoczone chmurką białka. Jak to zrobić?
Bartek Kieżun
Penne alla vodka

Penne alla vodka

Penne alla vodka! Kulinarna dekadencja czy hollywoodzki mit?
Agata Wojda
Frittata

Frittata

Danie do przygotowania nawet w warunkach polowych – wystarczy jeden palnik.
Tomek Zielke
Jak zrobić bezę?

Jak zrobić bezę?

Włoska, francuska i szwajcarska. Oto patenty na różne stany skupienia bezy i wykorzystanie jej możliwości.
Blogi
Kimchi tequila shot

Kimchi tequila shot

Na dnie słoika z koreańską kiszoną kapustą znajduje się esencja zdrowia.
Bartek Kieżun
Spaghetti alla carbonara

Spaghetti alla carbonara

Sekret spaghetti alla carbonara to… miska!
Agata Wojda
Krem z cykorii, ziemniaków i kiełbasy

Krem z cykorii, ziemniaków i kiełbasy

„A ile zajmuje pani zorientowanie się, czy to będzie dobry kucharz­?” Uśmiecham się pod nosem i pytam, czy mam powiedzieć po swojemu, czy podać wersję grzeczniejszą.

© KUKBUK 2018