Blogi - Strona 3 z 50 - KUKBUK

Blogi

Agata Wojda
Jaki cukier do biszkoptu, a jaki do krewetek? Leksykon świadomego słodzenia

Jaki cukier do biszkoptu, a jaki do krewetek? Leksykon świadomego słodzenia

Agata Wojda opowiada o sekretach różnych rodzajów cukru i serwuje wcale nie słodki obiad w sam raz na mróz.
Tomek Zielke
Jak kupować i przygotowywać steki wołowe?

Jak kupować i przygotowywać steki wołowe?

Co zrobić, by uzyskać optymalną miękkość i soczystość wołowiny?
Bartek Kieżun
Czy wiecie, że w Rzymie są takie miejsca, w których rosną karczochy?

Czy wiecie, że w Rzymie są takie miejsca, w których rosną karczochy?

Nie jest to może piazza Venezia ani Navona, ale dosłownie 10 minut wystarczy, by autem dostać się do zielonego kawałka miasta, któremu bliżej do wiejskiej sielanki niż do europejskiej metropolii.
Tomek Zielke
Jak zrobić najlepszy wegański bulion?

Jak zrobić najlepszy wegański bulion?

Wywar z warzyw jest fundamentem wielu zup i sosów. Warto mieć go w lodówce.
Agata Wojda
Mrowisko Hanki Anki

Mrowisko Hanki Anki

Agata Wojda, oczarowana MadridFusión, wspomina winegret z fasoli, balsamico z selera i kandyzowany czosnek z miodem. A na deser serwuje ostatkowe wypieki.
Bartek Kieżun
Castagnole di ricotta

Castagnole di ricotta

Krakowski Makaroniarz z Rzymu pędzi do Mediolanu, żeby nakarmić oczy sztuką, a brzuch pizzą. Nam serwuje deser!
Agata Wojda
Stek z batatami i zielonym sosem anchois

Stek z batatami i zielonym sosem anchois

Agata Wojda zwiedza kuchnię w pałacu w Madrycie i odkrywa, dlaczego w tym mieście tak dużo mówi się o jedzeniu.
Bartek Kieżun
Zjeść Rzym, odcinek słodki

Zjeść Rzym, odcinek słodki

Krakowski Makaroniarz podpowiada, jakich słodyczy i wypieków trzeba spróbować w Rzymie.
Bartek Kieżun
Zjeść Rzym, odcinek słony

Zjeść Rzym, odcinek słony

Krakowski Makaroniarz radzi, co i gdzie zjeść w Rzymie, gdy nachodzi nas ochota na wytrawną przekąskę.
Tomek Zielke
Jak zrobić mus z wątróbki?

Jak zrobić mus z wątróbki?

Wykwintna przystawka, która przekona nawet wątróbkowych sceptyków.
Agata Wojda
Co o słynnym „Leksykonie smaków” sądzi Agata Wojda?

Co o słynnym „Leksykonie smaków” sądzi Agata Wojda?

Agata Wojda poleca książkę tym, którzy w kuchni trzymają się bezpiecznych połączeń i wciąż jeszcze dziwią się soli w czekoladzie.
Tomek Zielke
Jak zrobić gofry idealne?

Jak zrobić gofry idealne?

Z drożdżami, ubitym białkiem czy proszkiem do pieczenia? Jaki jest najlepszy sposób na złociste, chrupiące i lekkie gofry?

© KUKBUK 2018