Blogi - Strona 20 z 50 - KUKBUK

Blogi

Bartek Kieżun
Prosty przepis z Sycylii: brioszki

Prosty przepis z Sycylii: brioszki

Jeśli na śniadanie jest bułka z lodami, a bułka ze śledzioną na lunch, to znaczy ni mniej, ni więcej, że jesteśmy na Sycylii.
Agata Wojda
Konfitura z dyni na drożdżowych plackach ziemniaczanych

Konfitura z dyni na drożdżowych plackach ziemniaczanych

Prosty przepis na jesienne przetwory – dynia w wersji na słodko.
Tomek Zielke
Jak zrobić pizzę w domu?

Jak zrobić pizzę w domu?

Tomek sprawdza, jak zrobić pizzę na patelni. Wcale nie będzie potrzebny kamień do pizzy.
Bartek Kieżun
Proste danie z Neapolu: makaron z orzechami, kaparami i rodzynkami

Proste danie z Neapolu: makaron z orzechami, kaparami i rodzynkami

Przepis na szybki makaron z orzechami podlany winem.
Agata Wojda
Parmigiana di melanzane z serem korycińskim

Parmigiana di melanzane z serem korycińskim

Parmigiana z bakłażana z naszym regionalnym dodatkiem. Prosty przepis na włoski wegetariański klasyk.
Tomek Zielke
Jak zrobić kotlet de volaille?

Jak zrobić kotlet de volaille?

Sekret tkwi w zatrzymaniu w środku masła. Tomek na tropie chrupkiej panierki i soczystego kurczaka, czyli staroświeckiego dewolaja.
Przewodniki
Przewodnik po Kijowie
Kijów

Przewodnik po Kijowie

Co trzeba zobaczyć i czego spróbować w Kijowie? Stolica Ukrainy kryje wiele niespodzianek.
Agata Wojda
Miodowy mus w filiżance espresso

Miodowy mus w filiżance espresso

Miód, kawa i pomarańcze, czyli prosty przepis na pyszny deser.
Bartek Kieżun
Kotopoulo me ouzo

Kotopoulo me ouzo

Wśród kulinarnych fajerwerków Grecji, oprócz souvlaki, trzeba wymienić kurczaka w ouzo. Choć za kurczakami nie przepadam, ten marynowany w anyżówce mąci mi w głowie zupełnie jak ouzo!
Agata Wojda
Zupa krem z kukurydzy z serem gruyère i bananem

Zupa krem z kukurydzy z serem gruyère i bananem

Prosty przepis na zupę krem, sycącą, gęstą i słodką. Na obiad albo na śniadanie. Dla babci i dla wnuczka.
Bartek Kieżun
Deser prosto z sycylii: arancini dolci

Deser prosto z sycylii: arancini dolci

Sycylijskie kuleczki w wersji na słodko wypełnione są czekoladą.
Agata Wojda
Prosta, ciepła sałatka z ośmiornicy i ziemniaków

Prosta, ciepła sałatka z ośmiornicy i ziemniaków

Na nic obtłukiwanie o skały, pieczenie w occie i gotowanie z korkiem. Ośmiornicę można po prostu ugotować i zjeść z ziemniakami.

© KUKBUK 2018