Blogi - Strona 20 z 54 - KUKBUK

Blogi

Bartek Kieżun
Ciasto na zimowe popołudnie: szarlotka

Ciasto na zimowe popołudnie: szarlotka

Klasyczna krucha szarlotka z subtelnym aromatem pomarańczy.
Agata Wojda
Faworki Babci Heli

Faworki Babci Heli

Agata Wojda podaje przepis swojej babci na karnawałowe faworki.
Tomek Zielke
Jak zrobić kurczaka w cieście kokosowym?

Jak zrobić kurczaka w cieście kokosowym?

Najczęściej zamawiane danie w polskich "chińczykach". Jak przygotować jego lepszą, smaczniejszą wersję?
Bartek Kieżun
W sezonie na cytrusy: tarta z kremem cytrynowym i bezą

W sezonie na cytrusy: tarta z kremem cytrynowym i bezą

Kruche ciasto, słoneczny krem i lekka beza włoska – idealny deser na styczeń.
Tomek Zielke
Jak zrobić tosty francuskie?

Jak zrobić tosty francuskie?

Najpyszniejszy sposób na spożytkowanie czerstwego chleba, na słodko lub wytrawnie. Tomek na tropie francuskich tostów.
Agata Wojda
Cassoulet

Cassoulet

Gęsta, kaloryczna i rozgrzewająca mięsna potrawka z fasolą i kiełbaską, prosto z Tuluzy.
Agata Wojda
Zupa ogonowa z włoskimi kluseczkami

Zupa ogonowa z włoskimi kluseczkami

Przepis na rozgrzewający obiad: zupa na ogonach wołowych.
Agata Wojda
Pierożki z wołowiną, ziemniaki i kolendrą

Pierożki z wołowiną, ziemniaki i kolendrą

Na obiad i jako przekąska – chrupiące meksykańskie pierożki z charakternym farszem.
Agata Wojda
Zupa z modnych warzyw na koniec roku

Zupa z modnych warzyw na koniec roku

Są w tej zupie największe gwiazdy warzywniaka: jarmuż i topinambur.
Bartek Kieżun
Smeriglio al forno – pieczone filety z rekina

Smeriglio al forno – pieczone filety z rekina

W podobny sposób można też przygotować tuńczyka i miecznika.
Agata Wojda
Karp z suszonymi grzybami i marchewką

Karp z suszonymi grzybami i marchewką

Agata Wojda zna prosty przepis na pysznego, wigilijnego karpia.
Tomek Zielke
Jak zrobić wigilijny barszcz?

Jak zrobić wigilijny barszcz?

Buraki surowe czy wstępnie ugotowane? Tomek na tropie klarownego, intensywnego barszczu o pięknym kolorze.

© KUKBUK 2018