Kukbuk
Kukbuk
backroom, sesja zdjęciowa

Wiosenna równonoc

Dodaj do 'Przeczytaj później'

Kiedy dzień i noc mają dokładnie tę samą długość, a biegun północny przybliża się do Słońca, to znaczy, że wiosna zaczyna swoje panowanie. Przyroda powoli budzi się do życia, czekając na coraz większe dawki światła. Zanim majowe gałęzie ugną się pod ciężarem bzów, pojawiają się delikatne przebiśniegi, krokusy i żonkile, nieśpiesznie przyzwyczajając nasze oczy do kolorów

Tekst: redakcja

Fotografka: Weronika Izdebska | LAF AM


Modelka: Milena | Rebel Models 

Opublikowano: 11 Marca 2019
Ten artykuł przeczytasz w mniej niż 2 minuty!

Celebrując nowy sezon i nie przyśpieszając jego etapów, doceniamy i kontemplujemy nawet najmniejsze zwiastuny cieplejszych dni. Do świętowania zapraszamy przyjaciół – bo z nimi zawsze jest przyjemniej. Z Drapellą zaglądamy do BackRoom Baru, w którym nowalijki kąpiemy w koktajlach. Ot, taka drobna przyjemność na święto wiosny i otwarcie nowego rozdziału w historii KUKBUK.PL.

RABARBAR

40ml wermutu bianco 10ml amaro montenegro 10ml likier czereśniowy 20ml konfitury rabarbarowej 30ml soku z cytryny 20ml białko Konfitura: 500g pokrojonego drobno rabarbaru razem z 500g cukru żelującego zagotować w garnku az rabarbar wypuści sok i złączy się z cukrem, przykryć i gotować dalej przez 20min. Pozostawić do ostygnięcia. Całość wymieszać w szejkerze.

OGÓREK

40ml aqvavit 4 plastry świeżego ogórka kilka liści świeżej kolendry 10ml soku z cytryny 10ml syropu cukrowego dopełnić wodą sodową Całość zmieszać w szejkerze.
backroom

AGREST

40ml ginu 20ml syrop agrestowy z shiso i werbeną cytrynową 10ml likieru z yuzu 20ml sok z cytryny 20ml białko Syrop: 0,5l/ 600g agrestu - zblendować, odcedzić sok, w garnku podgrzać sok z 500g cukru, 50g werbeny cytrynowej, 60g shiso, przecedzić. Całość zmieszać w szejkerze.

SZPINAK

40ml dymnej whisky 10ml Cynar 10ml syrop cukrowy 20ml sok z cytryny parę liści świeżego szpinaku bitters pomarańczowy Całość zmieszać w szejkerze.

Dziękujemy BackRoom Bar za użyczenie przestrzeni do sesji i Drapelli za wypożyczenie sukienek.

 

  • Fotografka: Weronika Izdebska | LAF AM
  • Modelka: Milena | Rebel Models 
  • Scenografia: Eliza Dunajska, Anna Górecka
  • Asystent fotografki: Aleksander Balcerek | Studio Praga
  • Produkcja: LAF AM
  • Receptury koktajli: BackRoom Bar
  • Sukienki: Drapella

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk

suma:
NaN zł
Przejdź do koszyka