Kukbuk
Kukbuk
Bukiet polnych ziół trzymany w dłoni  (fot. Norwood Themes)

Horoskop

Wiosna pełna niespodzianek? A może stabilizacja i zapuszczanie korzeni? Pełny rozkwit czy powolny wzrost? Sprawdźcie, co los szykuje dla was na kolejne miesiące.

Tekst: redakcja

Zdjęcie główne: NordWood Themes / Unsplash.com

 

Ten artykuł przeczytasz w mniej niż 10 minut!

Kminek

22 grudnia – 19 stycznia

Najbliższe tygodnie upłyną kminkowi na intensywnej nauce. Nagle obudzi się w nim głód wiedzy i zapragnie nie tylko doskonalić swoje umiejętności, ale także zgłębić nieznane mu dotąd obszary. Zatraci się w tym zupełnie, przez co ucierpi jego życie towarzyskie. Warto jednak w tym szaleństwie znaleźć metodę, bo przyjaciele po pierwszym zachwycie kminkowymi decyzjami zaczną się irytować.

Cynamon

20 stycznia – 18 lutego

Cynamon nie będzie narzekał na brak wyzwań – ani na polu zawodowym, ani w sprawach sercowych. Już teraz kontrahenci prześcigają się w ofertach nie do odrzucenia. Ale cynamon, zgodnie ze swoją naturą, wybierze tę, która obiecuje daleką podróż w nieznane. Po okresie burzliwych i przelotnych znajomości czas na stabilizację. Tylko czy to na pewno dobry pomysł zapuszczać korzenie z dala od domu?

Anyż

19 lutego – 20 marca 

Anyż może teraz odczuwać smutek i zmęczenie – wiosenne przesilenie to nie jego pora. Za to dobry moment, by zatroszczyć się o zdrowie, a nawet zrobić porządki w diecie. Właściwa pielęgnacja i dobrze dobrane odżywki pomogą mu szybko wrócić do formy. Warto też posłuchać rady przyjaciela i odwiedzić salon piękności. Na owoce tych zabiegów nie trzeba będzie długo czekać – kiedy anyż znów poczuje wiatr w żaglach, każdemu zawróci w głowie.

zioła, przyprawy, horoskop

fot. Skyla Desing / Unsplash.com

Pieprz

21 marca – 19 kwietnia

Pieprz musi przygotować się na to, że będzie bardziej niż zwykle rozchwytywany. Największe powodzenie jednak zapewni mu nie ognisty charakter, a nieoczekiwane w jego przypadku delikatność i umiar, które zacznie okazywać w relacjach z innymi. Będzie go ciągnęło w nieznane, ale lepiej, by w nadchodzącym sezonie oparł się pokusie i skupił na najbliższych, którzy potrzebują uwagi. W ramach odskoczni może zakosztować nieco samotności. Jednak lepiej mu zrobi kontakt z osobami o subtelnym charakterze.

Ziele angielskie

20 kwietnia – 20 maj

Ziele angielskie może w tym okresie czuć przypływ sił witalnych i wzrost aktywności, zwłaszcza na gruncie zawodowym. Po tygodniach jałowych wysiłków to będzie miła odmiana. W sprawach sercowych również odwilż – na horyzoncie pojawi się ktoś głodny fascynujących opowieści, z których zielarze przecież słyną. Warto wykorzystać tę szansę – z nowej znajomości może wykiełkować coś trwalszego niż romans na jeden sezon.

Goździk

21 maja – 20 czerwca

To będzie jego czas. Towarzyskich propozycji będzie miał na pęczki. Życie uczuciowe pójdzie w odstawkę, liczyć się będzie tylko zabawa. Odda się temu całkowicie, zapominając o obowiązkach zawodowych. Na szczęście bez poważniejszych konsekwencji. Co nie znaczy, że powinien oddawać się jedynie uciechom. Czasem warto odmówić, odsapnąć i zająć się sobą. Wizyta w spa będzie dobrym pomysłem.

przyprawy, horoskop kukbuk, horoskop

fot. Brooke Lark / Unsplash.com

Lubczyk

21 czerwca – 22 lipca 

Wiosna to dla lubczyku czas zmian i podejmowania życiowych decyzji. Niezadowolony ze swojego związku, zapragnie wolności i przygód. Rzuci się w wir wydarzeń i będzie robić rzeczy, których do tej pory się lękał. Dalekie podróże, życie na krawędzi oraz nowe, intrygujące znajomości pochłoną go całkowicie. Ale nie zapomni o najbliższych, dla nich zawsze znajdzie czas i będzie im służyć dobrą radą.

Piołun

23 lipca – 22 sierpnia

Piołun zachowuje witalność przez cały rok. Jednak wiosna to czas szczególny, bo wtedy nabiera dodatkowego wigoru. Najbliższe dni będą bardzo intensywne, zarówno w życiu zawodowym, jak i uczuciowym. Awans będzie na wyciągnięcie ręki. Na horyzoncie pojawi się również płomienny romans, ale to nie piołun straci w nim głowę. Ostatnie dni wiosny będą spokojniejsze, wtedy powinien zadbać o swoje zdrowie.

Kardamon

23 sierpnia – 22 września

Kardamon na wiosnę się otworzy, czym wprawi w osłupienie najbliższe otoczenie. Zazwyczaj skryty i małomówny, będzie brylować w towarzystwie – w oczach wręcz rozkwitać. To dobry omen, pod warunkiem że nie straci gruntu pod nogami. Bo kiedy kardamon się zatraca, jego energia potrafi szybko i nieoczekiwanie się wyczerpać.

kwiaty, horoskop, horoskop kukbuk

fot. Anna Sullivan / Unsplash.com

Jałowiec

23 września – 22 października

Wiosną jałowiec będzie potrzebował wytchnienia od słoty i mgły. Pogodny z natury, więdnie w otoczeniu, które nie zapewnia mu wystarczającej dawki wrażeń. Może trzeba rozejrzeć się za nowym lokum? Albo przynajmniej spróbować wprowadzić w życie drobne zmiany, które poszerzą horyzonty. Nawet jeśli nie widać postępów, to nie znaczy, że nic się nie dzieje. Kropla drąży skałę, a najważniejsze dla jałowca okaże się cierpliwe oczekiwanie. 

Gałka muszkatołowa

23 października – 21 listopada

Gałka muszkatołowa będzie wiedziała, jak o siebie zadbać. Dzięki wrodzonej ostrożności nie nadweręży sił. Przeciwnie, wiosną zyska energię. Wigoru doda jej między innymi świadomość rosnącej popularności: wiele wskazuje na to, że będzie to dla niej czas odwiedzin i odświeżania dawnych znajomości. Posłuży jej zwłaszcza otoczenie Morza Śródziemnego, a klimat Grecji i Włoch przypomni o dawno nieodwiedzanych miejscach, za którymi tęskniła. 

Imbir

22 listopada – 21 grudnia 

Po zimie imbir ma prawo być zmęczony, to dla niego najbardziej intensywny czas w roku. Wiosną będzie mógł wreszcie przystopować i zająć się swoimi sprawami. Aktywny wypoczynek przyniesie oczekiwany efekt. W przypadku kochającego egzotyczne rejony imbiru najlepiej sprawdzą się dalekie wycieczki. Czeka go mnóstwo inspirujących wrażeń. Wokół nie przestaną kręcić się wielbiciele, którzy nadal mogą potrzebować jego kojącej obecności. 

Chcemy wiedzieć co lubisz

Wiesz, że im więcej lajkujesz, tym fajniejsze treści ci serwujemy?

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk