Kukbuk
Kukbuk
przyprawy, horoskop kukbuk

Horoskop

Dodaj do 'Przeczytaj później'

Wiosna pełna niespodzianek? A może stabilizacja i zapuszczanie korzeni? Pełny rozkwit czy powolny wzrost? Sprawdźcie, co los szykuje dla was na kolejne miesiące.

Tekst: redakcja

Zdjęcie główne: NordWood Themes / Unsplash.com

 

Opublikowano: 19 Marca 2019
Ten artykuł przeczytasz w mniej niż 5 minut!

Kminek

22 grudnia – 19 stycznia

Najbliższe tygodnie upłyną kminkowi na intensywnej nauce. Nagle obudzi się w nim głód wiedzy i zapragnie nie tylko doskonalić swoje umiejętności, ale także zgłębić nieznane mu dotąd obszary. Zatraci się w tym zupełnie, przez co ucierpi jego życie towarzyskie. Warto jednak w tym szaleństwie znaleźć metodę, bo przyjaciele po pierwszym zachwycie kminkowymi decyzjami zaczną się irytować.

Cynamon

20 stycznia – 18 lutego

Cynamon nie będzie narzekał na brak wyzwań – ani na polu zawodowym, ani w sprawach sercowych. Już teraz kontrahenci prześcigają się w ofertach nie do odrzucenia. Ale cynamon, zgodnie ze swoją naturą, wybierze tę, która obiecuje daleką podróż w nieznane. Po okresie burzliwych i przelotnych znajomości czas na stabilizację. Tylko czy to na pewno dobry pomysł zapuszczać korzenie z dala od domu?

Anyż

19 lutego – 20 marca 

Anyż może teraz odczuwać smutek i zmęczenie – wiosenne przesilenie to nie jego pora. Za to dobry moment, by zatroszczyć się o zdrowie, a nawet zrobić porządki w diecie. Właściwa pielęgnacja i dobrze dobrane odżywki pomogą mu szybko wrócić do formy. Warto też posłuchać rady przyjaciela i odwiedzić salon piękności. Na owoce tych zabiegów nie trzeba będzie długo czekać – kiedy anyż znów poczuje wiatr w żaglach, każdemu zawróci w głowie.

zioła, przyprawy, horoskop

fot. Skyla Desing / Unsplash.com

Pieprz

21 marca – 19 kwietnia

Pieprz musi przygotować się na to, że będzie bardziej niż zwykle rozchwytywany. Największe powodzenie jednak zapewni mu nie ognisty charakter, a nieoczekiwane w jego przypadku delikatność i umiar, które zacznie okazywać w relacjach z innymi. Będzie go ciągnęło w nieznane, ale lepiej, by w nadchodzącym sezonie oparł się pokusie i skupił na najbliższych, którzy potrzebują uwagi. W ramach odskoczni może zakosztować nieco samotności. Jednak lepiej mu zrobi kontakt z osobami o subtelnym charakterze.

Ziele angielskie

20 kwietnia – 20 maj

Ziele angielskie może w tym okresie czuć przypływ sił witalnych i wzrost aktywności, zwłaszcza na gruncie zawodowym. Po tygodniach jałowych wysiłków to będzie miła odmiana. W sprawach sercowych również odwilż – na horyzoncie pojawi się ktoś głodny fascynujących opowieści, z których zielarze przecież słyną. Warto wykorzystać tę szansę – z nowej znajomości może wykiełkować coś trwalszego niż romans na jeden sezon.

Goździk

21 maja – 20 czerwca

To będzie jego czas. Towarzyskich propozycji będzie miał na pęczki. Życie uczuciowe pójdzie w odstawkę, liczyć się będzie tylko zabawa. Odda się temu całkowicie, zapominając o obowiązkach zawodowych. Na szczęście bez poważniejszych konsekwencji. Co nie znaczy, że powinien oddawać się jedynie uciechom. Czasem warto odmówić, odsapnąć i zająć się sobą. Wizyta w spa będzie dobrym pomysłem.

przyprawy, horoskop kukbuk, horoskop

fot. Brooke Lark / Unsplash.com

Lubczyk

21 czerwca – 22 lipca 

Wiosna to dla lubczyku czas zmian i podejmowania życiowych decyzji. Niezadowolony ze swojego związku, zapragnie wolności i przygód. Rzuci się w wir wydarzeń i będzie robić rzeczy, których do tej pory się lękał. Dalekie podróże, życie na krawędzi oraz nowe, intrygujące znajomości pochłoną go całkowicie. Ale nie zapomni o najbliższych, dla nich zawsze znajdzie czas i będzie im służyć dobrą radą.

Piołun

23 lipca – 22 sierpnia

Piołun zachowuje witalność przez cały rok. Jednak wiosna to czas szczególny, bo wtedy nabiera dodatkowego wigoru. Najbliższe dni będą bardzo intensywne, zarówno w życiu zawodowym, jak i uczuciowym. Awans będzie na wyciągnięcie ręki. Na horyzoncie pojawi się również płomienny romans, ale to nie piołun straci w nim głowę. Ostatnie dni wiosny będą spokojniejsze, wtedy powinien zadbać o swoje zdrowie.

Kardamon

23 sierpnia – 22 września

Kardamon na wiosnę się otworzy, czym wprawi w osłupienie najbliższe otoczenie. Zazwyczaj skryty i małomówny, będzie brylować w towarzystwie – w oczach wręcz rozkwitać. To dobry omen, pod warunkiem że nie straci gruntu pod nogami. Bo kiedy kardamon się zatraca, jego energia potrafi szybko i nieoczekiwanie się wyczerpać.

kwiaty, horoskop, horoskop kukbuk

fot. Anna Sullivan / Unsplash.com

Jałowiec

23 września – 22 października

Wiosną jałowiec będzie potrzebował wytchnienia od słoty i mgły. Pogodny z natury, więdnie w otoczeniu, które nie zapewnia mu wystarczającej dawki wrażeń. Może trzeba rozejrzeć się za nowym lokum? Albo przynajmniej spróbować wprowadzić w życie drobne zmiany, które poszerzą horyzonty. Nawet jeśli nie widać postępów, to nie znaczy, że nic się nie dzieje. Kropla drąży skałę, a najważniejsze dla jałowca okaże się cierpliwe oczekiwanie. 

Gałka muszkatołowa

23 października – 21 listopada

Gałka muszkatołowa będzie wiedziała, jak o siebie zadbać. Dzięki wrodzonej ostrożności nie nadweręży sił. Przeciwnie, wiosną zyska energię. Wigoru doda jej między innymi świadomość rosnącej popularności: wiele wskazuje na to, że będzie to dla niej czas odwiedzin i odświeżania dawnych znajomości. Posłuży jej zwłaszcza otoczenie Morza Śródziemnego, a klimat Grecji i Włoch przypomni o dawno nieodwiedzanych miejscach, za którymi tęskniła. 

Imbir

22 listopada – 21 grudnia 

Po zimie imbir ma prawo być zmęczony, to dla niego najbardziej intensywny czas w roku. Wiosną będzie mógł wreszcie przystopować i zająć się swoimi sprawami. Aktywny wypoczynek przyniesie oczekiwany efekt. W przypadku kochającego egzotyczne rejony imbiru najlepiej sprawdzą się dalekie wycieczki. Czeka go mnóstwo inspirujących wrażeń. Wokół nie przestaną kręcić się wielbiciele, którzy nadal mogą potrzebować jego kojącej obecności. 

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!