Kukbuk
Kukbuk
kilka przepisów na truskawki

5 pomysłów na truskawkowe przysmaki

Dodaj do 'Przeczytaj później'

Jak najlepiej pożegnać sezon truskawkowy? Truskawkami oczywiście. Świetnie smakują z samą śmietaną, ale jeśli poniesie was odrobina fantazji może być tylko lepiej.

Tekst: redakcja

Zdjęcie główne: Bruna Branco / unsplash.com

Opublikowano: 2 Lipca 2019
Ten artykuł przeczytasz w mniej niż 2 minuty!

Jest wiele powodów by jeść truskawki i jeszcze więcej sposobów by je przyrządzić. Dlaczego warto jej jeść?

10 powodów, dla których warto jeść truskawki >>

Początek lata to jednocześnie koniec sezonu na truskawki, więc cieszmy się póki możemy. Wykorzystajcie ten moment i przyrządźcie rozkoszną ucztę na rozpoczęcie wakacji. Świętujcie!

placuszki akacjowe, placki z truskawkami, placki, placki na słodko, przepis Tosia Kolo, burczymiwbrzuchu, sezonowe placki, pankejki, placki z ricottą

Placuszki akacjowe z ricottą i smażonymi truskawkami >>

Jeśli szukacie czegoś bardziej wyrafinowanego niż koktajl, ciasto z kruszonką czy makaron z truskawkami, zróbcie z nich sos i podajcie do placków z akacji.

migdałowa tarta galette z truskawkami, ciasto z truskawkami, przepis Jagłowska, kruche ciasto, ciasto z migdałami

Galette z truskawkami i rozmarynem >>

Nie ma lata bez ciasta z truskawkami. A w galette kryją się same pyszne smaki! 

Batony jabłkowe z truskawkami i kruszonką >>

Jak zabrać do plecaka pyszną szarlotkę z kruszonką, by się nie zgniotła? Najlepiej w postaci batoników z dodatkiem truskawek.

tiramisu z truskawkami, ciasto z bezą, ciasto z owocami, ciasto biszkoptowe, truskawki, beziki, ciasto bez pieczenia

Truskawkowe tiramisu z prosecco >> 

Prosecco i truskawki to doskonała para. Może sezon na truskawki właśnie się kończy, a sezon na bąbelki… nigdy!

tosty z chałki, tosty francuskie, śniadanie na słodko, słodkie śniadanie, tosty francuskie z owocami, tosty francuskie z truskawkami, lekkie śniadanie,, domowa chałka, sposób na czerstwą chałkę, co z czerstwego chleba

Grzanki z chałki z truskawkami >>

A jeśli mamy do wykarmienia wielu gości, lepiej sprawdzi się pudding chlebowy. Kromki czerstwej chałki wystarczy ułożyć w naczyniu, zalać mieszanką jajek, śmietanki, mleka i wanilii, a następnie upiec na złoto. Podać z truskawkami oczywiście!

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk

suma:
NaN zł
Przejdź do koszyka