Kukbuk
Kukbuk

KUKBUK

Bangkok - przewodnik kulinarny

Można zapełnić wirtualną mapę Bangkoku tysiącem pinezek poleceń kulinarnych uniesień, a na trasie do nich i tak zawsze pojawi się jakaś nowa pokusa. A to stragan z parującymi od curry garami, tajskimi kiełbaskami, a to stoisko ze świeżym kokosem, piękna kawiarnia czy zachęcająca nowoczesnym dizajnem restauracja.

Jajka na śniadanie: 20 pomysłowych przepisów

Jajka to nie tylko omlet i jajecznica! Sprawdźcie, jakie śniadaniowe klasyki z różnych zakątków świata możecie zrobić przy odrobinie cierpliwości.

Bliskowschodnia kanapka z jajkiem, smażonym bakłażanem, piklami i salsa zhoug - SABICH (fot. Maciek Niemojewski)

Sabich – historia bliskowschodniej kanapki

Bliski Wschód jest ojczyzną nie tylko falafela, ale również słynnej kanapki sabich. Poznajcie jej historię.

Co dzisiaj zjeść?

Podcast W Gości: Czy Netflix zniszczył gastronomię? Rozmowa z Tomaszem Czudowskim

Nasze cykle

Park Krajobrazowy Doliny Bobru, idealne miejsce na szybką, jednodniową wycieczkę pod Wrocław, Mazda (fot. Maciej Niemojewski)
zobacz inne cykle

Krótkie wycieczki po Polsce

Kolejny weekend w mieście? Nie tym razem! Wspólnie z Mazdą odwiedziliśmy najciekawsze miejsca w okolicach dużych polskich miast, by sprawdzić, gdzie warto wyjechać na jednodniowy odpoczynek. Oto malownicze parki, doskonałe restauracje, nietuzinkowe muzea i architektoniczne perełki, które wzbudziły nasz zachwyt i na długo zapadły nam w pamięci.

zobacz inne cykle

Jak prowadzić kuchnię w duchu less waste?

O życiu, w którym mniej się marnuje mówi się już bardzo dużo – także w kontekście kuchni mamy na to dziesiątki sprawdzonych sposobów. Przemyślane zakupy, dobrze zaplanowane posiłki, świeże spojrzenie na produkty i inteligentne sprzęty, które wieloma rzeczami zajmą się za nas w efekcie zaoszczędzą nasz czas, pieniądze i pomogą zadbać o środowisko naturalne.

Algi – jeść czy nie? (il. Urszula Mierzwa)
zobacz inne cykle

jedzenie przyszłości

Tomek Zielke śledzi najnowsze trendy dotyczące żywności. Jak zmiany klimatyczne, i rosnąca świadomość ekologiczna konsumentów wpływają na poszukiwanie nowych rozwiązań i produktów. Sprawdźcie, co w najbliższym czasie zastąpi mięso i do czego możemy wykorzystać bakterie.

KUKBUK Spirits

Najnowsze wydanie najsmaczniejszego magazynu w Polsce!

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk